<< Terug naar nieuwsoverzicht

Zorg dat huurders ook na 1 juli de huur kunnen betalen

Vanaf 1 juli 2022 gaat de landelijke huurverhoging in. Met alle stijgende prijzen kan dit voor sommige huurders zorgen voor minder overzicht, geldzorgen of zelfs schulden. Om dit te voorkomen, hebt u een belangrijke rol. Uw organisatie kan huurders actief hulp aanbieden. De VoorzieningenWijzer kan daarin ondersteunen.
Zorg dat huurders ook na 1 juli de huur kunnen betalen

Regelingen van de woningcorporatie in De VoorzieningenWijzer

In een gesprek met een consulent van De VoorzieningenWijzer komen doorgaans vijf thema’s aan bod: toeslagen, zorgverzekering, energie, inkomstenbelasting en regelingen van de gemeente. Daarnaast kan er ook een zesde thema kan worden geïntegreerd in de applicatie, de regelingen van de woningcorporaties. Denk aan energiebesparende regelingen, huurbevriezing of andere dienstverlening die zij aanbieden. Zo zien huurders precies welke hulp er is en of zij gebruikmaken van beschikbare voorzieningen.

Benieuwd wat er mogelijk is? Neem dan contact op met de projectmanager.

Benader huurders actief

Niet alleen betalingsachterstanden van de huur is een signaal dat huurders moeite hebben met rondkomen. Ook als huurders na 1 juli nog de oude huurprijs betalen, is dat een signaal dat er gebrek is aan overzicht in de financiën. Het is belangrijk om deze huurders actief te benaderen met beschikbare hulp. Dat kan al door het aanbieden van een persoonlijk adviesgesprek met een consulent van De VoorzieningenWijzer. Deze consulent brengt in kaart waar een huurder recht op heeft en vraagt het aan.

Wat het woningcorporaties oplevert?

  • Minder huurachterstanden of zelfs huisuitzettingen
  • Inwoners die weer actief bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt

Al veel organisaties gingen voor

Met de oplopende inflatie kijken steeds meer organisaties hoe zij inwoners of huurders op verschillende manieren kunnen benaderen voor een gesprek. Bekijk voorbeelden van andere organisaties, van een belactie tot mond-tot-mondreclame.