Hoe werkt het?

Met de online checks van De VoorzieningenWijzer ontdekken inwoners zelf of samen met iemand wat voor hen geldt. De checks zijn op maat ingericht. Zo bevatten ze de lokale regelingen en normen van jouw gemeente en verwijzen ze naar partijen uit jouw lokale netwerk.

In 4 stappen naar minder armoede.

Met de op maat ingerichte online checks van De VoorzieningenWijzer ontdekken inwoners van jouw gemeente wat voor hen geldt. Komen ze er zelf niet uit? Dan krijgen ze ondersteuning van De VoorzieningenWijzer via telefoon of chat. Of kunnen ze een persoonlijk adviesgesprek inplannen met iemand van een lokale welzijns- of vrijwilligersorganisatie.

3. Inrichten monitoring

Als gemeente krijg je elk kwartaal inzicht in de voortgang en resultaten binnen jouw gemeente.

4. Training lokale organisaties (optioneel)

Lukt het de inwoners niet om zelf de online checks in te vullen? Dan kan een lokale vrijwilliger of medewerker van een welzijnsorganisatie helpen door de checks samen in te vullen. Wij trainen mensen uit jouw lokale netwerk. Zo kunnen ze optimaal gebruikmaken van de online checks. En zijn ze extra getraind in het voeren van adviesgesprekken.

2. Inrichten online checks

In de online checks staan alle lokale regelingen, landelijke toeslagen, energiecontracten en zorgverzekeringen bij elkaar op één plek. We richten de checks in met lokale regelingen uit jouw gemeente. Bovendien zorgen wij dat de online checks altijd actueel, betrouwbaar en onafhankelijk zijn.

1. Kort plan van aanpak

Samen kijken we hoe we inwoners in jouw gemeente kunnen ondersteunen.

  • Hoe past De VoorzieningenWijzer bij de bestaande armoedeaanpak?
  • Voor welke doelgroep zet je De VoorzieningenWijzer in en op welk moment?
  • Hoe past De VoorzieningenWijzer in de samenwerking tussen gemeente, woningcorporaties en welzijnsorganisaties?
  • Kies je voor een brede lokale implementatie of snel starten met alleen de online checks en de ondersteuning van De VoorzieningenWijzer?

Wij denken graag mee op basis van onze ervaring in meer dan 70 andere gemeenten.

Bestel het gratis informatiepakket

Gratis informatiepakket