Een belangrijke stap is dat we de checks beschikbaar maken in meerdere talen. Zo zorgen we ervoor dat een bredere groep inwoners toegang heeft tot de juiste informatie en ondersteuning. Ook inwoners die (nog) niet goed Nederlands kunnen.
Daarnaast werken we hard aan het toegankelijk maken van de checks volgens de WCAG-richtlijnen. Dat betekent dat mensen met een visuele, motorische of cognitieve beperking de checks nog beter kunnen gebruiken.
Tot slot werken we aan een superaanvraagformulier voor de Regelingencheck. Hiermee kan een inwoner in één keer meerdere regelingen digitaal aanvragen. Dit doen ze door via dit formulier direct alle vragen te beantwoorden. Vervolgens kunnen ze direct de bijbehorende bewijsstukken aanleveren.
Op dit moment moet de inwoner per regeling een apart formulier invullen. Deze formulieren staan op verschillende plekken. Veel gegevens moeten bij elke regeling opnieuw worden ingevuld en ook moeten ze vaker dezelfde bewijsstukken worden uploaden. Dit is erg tijdrovend voor inwoners en consulenten. Daarnaast vergroot dit de kans dat zij afhaken.
Het superformulier stelt de vragen voor al je regelingen maar één keer, in één formulier. Ook bewijsstukken hoeven slechts één keer te worden aangeleverd. De aanvragen worden digitaal afgeleverd bij de gemeente en andere relevante partijen. Dit kan via het backofficesysteem of het zaaksysteem.
Door deze stap te zetten maken we het voor de inwoner veel eenvoudiger om alle regelingen waarop zij recht heeft aan te vragen. Dit voorkomt onderbenutting van regelingen én zorgt ervoor dat het aanvraagproces gemakkelijker wordt.