<< Terug naar nieuwsoverzicht

Verruiming huurtoeslag 2023

Vanaf 2023 zijn de inkomensgrenzen voor toeslagen en regelingen verruimd. Meer mensen hebben daardoor recht op huurtoeslag. Mooi nieuws, maar dan moet je wel weten dat je voor huurtoeslag in aanmerking komt. Hoe kun jij deze nieuwe doelgroep bereiken?
Verruiming huurtoeslag 2023

Het kabinet kwam met maatregelen om armoede tegen te gaan. Onderdeel van dit pakket was verhoging van de huurtoeslag met €16,94 per maand én een verruiming voor toeslagen en regelingen. De inkomensgrenzen om in aanmerking te komen werden verruimd, waardoor meer mensen nu recht hebben op huurtoeslag.

Nieuwe doelgroep in kaart

In 2023 komen dus extra huishoudens in aanmerking voor huurtoeslag. Deze mensen moeten in beeld komen bij instanties. Gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties spelen een belangrijke rol om deze nieuwe groep te vinden en te helpen.

Check op regelingen

Via de online tools op datgeldtvoormij.nl zien inwoners en huurders direct voor welke regelingenein aanmerking komen. Bijvoorbeeld via de online module waarin inwoners zelfkunnen zien welke regelingen in hun gemeente gelden. Binnenkort komt er ook eenonline module uit voor het checken van toeslagen.

Komen huurders en inwoners er zelf niet uit? Dan biedt DeVoorzieningenWijzer ondersteuning via de telefoon en chat. Inwoners die liever persoonlijk advies krijgen, kunnen gratis een gesprek met een consulent aanvragen. Deze kijkt met de inwoner aan de keukentafel mee waar hij/zij geld laat liggen.

Kom in actie

Kom samen met ons in actie om inwoners te vinden en te helpen. Dat kan op de volgende manieren:

  • Ga met inwoners en huurders in gesprek. De verhoging van de huurprijs is een mooie manier om het gesprek te starten en te wijzen op De VoorzieningenWijzer.
  • Verspreid ons kant-en-klare communicatiemateriaal onder je huurders of inwoners. Hierin roepen we hen op om een check te doen op regelingen.
  • Benader inwoners die al eerder in gesprek waren met een adviseur van De VoorzieningenWijzer opnieuw. Mogelijk kwamen ze eerder niet, maar nu wel in aanmerking voor toeslagen.

Benieuwd wat jouw organisatie kan doen? Neem contact op met je projectmanager.