<< Terug naar nieuwsoverzicht

Mensen vinden gemiddeld €462 aan regelingen via potjes-check op geldfit.nl

Begin dit jaar lanceerden Geldfit en De VoorzieningenWijzer de potjes-check. Via deze online tool op geldfit.nl, ontdekken mensen voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. In het eerste halfjaar maakten ruim 150.000 mensen gebruik van de potjes-check. Zij vonden gemiddeld voor €462,- aan toeslagen en regelingen, waar ze mogelijk voor in aanmerking komen. Dit bedrag is afhankelijk van inkomen en thuissituatie en kan per persoon flink verschillen. Juist in deze tijd met stijgende prijzen, kunnen veel huishoudens dit geld goed gebruiken. Daarom start Geldfit deze week de campagne ‘Grip op je geld’ om nog meer mensen op de potjes-check te wijzen.
Mensen vinden gemiddeld €462 aan regelingen via potjes-check op geldfit.nl

Via de potjes-check krijgen mensen inzicht in welke toeslagen en regelingen ze kunnen aanvragen. Martijn Boer, initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer merkt op dat veel (lokale) regelingen onbekend zijn: “Mensen met een laag inkomen kunnen juist vaak gebruik maken van diverse regelingen. Het valt dan ook op dat veel regelingen nog niet zijn aangevraagd. Denk hierbij aan kwijtschelding van lokale lasten of een witgoedregeling, maar ook bijdragen van fondsen zoals Stichting Jarige Job, het Jeugdfonds Sport en Cultuur of Nationaal Fonds Kinderhulp.”

De potjes-check

De potjes-check is een korte check gebaseerd op de al lopende aanpak van De VoorzieningenWijzer. Deze brede aanpak wordt door tientallen gemeenten ingezet in hun armoedebeleid. Boer: “Wij hopen dat we met behulp van de potjes-check op geldfit.nl nog meer mensen met geldzorgen kunnen helpen. Juist in deze tijd met zoveel prijsstijgingen, maar ook voor de komende maanden als we richting de winter gaan en het nieuwe jaar met verhoogde premies. Hoe meer mensen de weg weten te vinden naar de online check, hoe meer mensen bewust worden gemaakt van de regelingen en voorzieningen die er zijn. Weten dat je gebruik maakt van wat er beschikbaar is, levert niet alleen geld op, maar zorgt ook voor mentale rust.”