<< Terug naar nieuwsoverzicht

De Zorgvergelijker: van seizoens-tool naar hulpmiddel voor het hele jaar

De Zorgvergelijker van De VoorzieningenWijzer wordt in het najaar door veel organisaties ingezet om huurders en inwoners van een passende zorgverzekering te voorzien. Verzekeraars maken dan hun premies bekend en deelnemers regelen direct – aan de keukentafel met de consulent van De VoorzieningenWijzer of via de online tool op DatGeldtvoorMij.nl – een overstap. Zo is het lekker snel geregeld. Inwoners hebben maar 6 weken de tijd om over te stappen. Maar wist je dat de tool ook mogelijkheden biedt op andere momenten van het jaar?
De Zorgvergelijker: van seizoens-tool naar hulpmiddel voor het hele jaar

De Zorgvergelijker van De VoorzieningenWijzer brengt in kaart wat de zorgbehoefte van de deelnemer is en welke verzekering daarbij aansluit. Deelnemers zien gelijk of hun huidige verzekering nog wel past. Ondanks dat de zorgverzekeringspremies nog niet bekend zijn, kan er zo al wel een goede inschatting gemaakt worden of de huidige verzekering nog past én of een overstap aan het einde van het jaar nodig is.

Daarbij zijn deelnemers vaak trouw aan hun eigen verzekeringen. Het is daarom belangrijk om hen eerder in het jaar te laten wennen aan de mogelijkheid van een nieuwe verzekering. Zo kunnen ze als het ware afscheid nemen van de verzekering waar ze vaak al jaren gebruik van maakten.

Bewustwording

Een ander voordeel om inwoners op tijd te laten nadenken om over te stappen, is dat je deelnemers bewust maakt van hun huidige situatie. Willeke, consulent- en supportmedewerker bij De VoorzieningenWijzer, vertelt: “We zien dat een grote groep mensen geen passende zorgverzekering heeft. Lang niet iedereen onderzoekt jaarlijks of een overstap nodig is. Dat is zonde, want dekkingen en prijzen veranderen ieder jaar. Ook bij je huidige verzekering. Maak mensen daarom alert op eventuele risico’s in de huidige verzekering of geld dat ze laten liggen.”

Betrouwbare tool

De Zorgvergelijker geeft onafhankelijk advies voor het overstappen van zorgverzekering. “Alle zorgverzekeringen, inclusief de gemeentepolis, worden in het advies meegenomen. Dat is uniek, er is geen andere zorgvergelijker waar dit gebeurt. Op basis van persoonlijke vragen blijkt welke verzekering het beste past”, aldus Willeke.

Voordelen van doorlopend gebruik

Volgens Willeke is een verandering in de zorgbehoefte een goede reden om een vervolgafspraak te maken voor het einde van het jaar. Dat brengt voordelen met zich mee:


- De deelnemer krijgt direct inzicht in de mogelijkheden voor een besparing en/of een meer passende zorgverzekering;
- Door een vervolgafspraak te maken blijft de overstap op de radar staan en hoeft de deelnemer zelf geen actie meer te ondernemen;
- De vervolgafspraak biedt mogelijkheden om eventuele andere veranderingen samen te bespreken.  


“Samen zet je dan de puntjes op de i en regel je de overstap.” - Willeke Mulder

Zorgvergelijker implementeren

In de afgelopen jaren zijn al veel deelnemers van een passende zorgverzekering voorzien door het gebruik van de tool. Wil je meer informatie over de Zorgvergelijker? Neem contact op met je projectmanager. Of doe mee met de social media campagne.