<< Terug naar nieuwsoverzicht

Ruim 400 voetbalclubs gebruiken De VoorzieningenWijzer voor leden met financiële problemen

1 op de 11 kinderen groeit op in armoede. Daardoor is het voor ouders soms lastig om de contributie en andere benodigdheden van een voetbalclub te betalen. Vaak zijn er toch meer mogelijkheden om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. ING, KNVB, SchuldenLab, NSR en De VoorzieningenWijzer zorgden er in 2022 voor dat zoveel mogelijk Nederlandse amateurverenigingen een financieel contactpersoon kregen. Inmiddels zijn er al 419 voetbalclubs actief.
Ruim 400 voetbalclubs gebruiken De VoorzieningenWijzer voor leden met financiële problemen

Een van de eerste clubs die zich aansloot was Zeeburgia. Deze Amsterdamse voetbalclub heeft niet één, maar twee financieel contactpersonen. Deze financieel contactpersonen helpen leden en ouders op weg en adviseren over allerlei regelingen die er bijvoorbeeld bij de gemeente beschikbaar zijn.

“Er zijn veel verschillende mogelijkheden om mensen te helpen met het betalen van de contributie, maar veel mensen weten dat niet”, vertelt Youssef Ghazaouat. Samen met Daan Jacobs is hij financieel contactpersoon bij Zeeburgia. “Bovendien verschillen veel regelingen per gemeente. Dat maakt het er niet eenvoudiger op.”

Niemand mag buitenspel komen te staan

Juist in tijden van spanning door geldzorgen is het belangrijk en gezond om te sporten. Toch zijn veel mogelijkheden om toch te sporten onvoldoende bekend bij ouders en verenigingen. Met de actie ‘niemand buitenspel’ willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat gezinnen de juiste (lokale) regelingen weten te vinden, zodat kinderen toch kunnen voetballen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze actie of wil je een voetbalvereniging aanmelden? Registreer je via de actiepagina van ING en ontvang kosteloos informatie over het programma en een communicatiepakket.