<< Terug naar nieuwsoverzicht

Online tools: check het zelf

Wie geldzorgen heeft of in armoede leeft kan terugvallen op een breed sociaal vangnet. Alleen hebben veel mensen geen idee welke fondsen, toeslagen en regelingen er zijn. Laat staan dat ze weten hoe ze hier gebruik van kunnen maken. Via de online tools op DatGeldtvoorMij.nl checken huishoudens zelf wat voor hen geldt. Dit scheelt stress en onnodige armoede.
Online tools: check het zelf

Via de online tools ontdekken inwoners direct voor welke financiële ondersteuning zij in aanmerking komen. De VoorzieningenWijzer beheert de applicatie achter de tools zelf en zorgt ervoor dat deze altijd op maat is ingericht met de regelingen en fondsen die in jouw gemeente gelden. Zo sluiten deze altijd aan bij de situatie van jouw inwoners of huurders.

Tools voor verschillende thema’s

De online tools zijn beschikbaar voor de thema’s gemeentelijke regelingen, zorgverzekering en energiecontract. Inwoners kunnen deze tools zelf doorlopen. Ze kunnen altijd ondersteuning vragen via de chat, telefoon of door een persoonlijk gesprek met de consulent aan te vragen.

Als gemeente, woningcorporatie of welzijnsorganisatie kan je de online tools van De VoorzieningenWijzer direct op je eigen website integreren. Daarnaast staan deze tools ook op de gemeentepagina op www.datgeldtvoormij.nl. Zo kun je snel en eenvoudig starten met De VoorzieningenWijzer en worden de eerste mensen direct geholpen.

Nieuw: de energievergelijker

Sinds juni is er een nieuwe tool beschikbaar bij Dat Geldt voor Mij: de energievergelijker. Met deze tool kunnen inwoners en huurders zien welk energiecontract bij hun situatie past. En of het loont om over te stappen naar een ander energiecontract. Hiermee krijgen ze altijd de meest betrouwbare en complete informatie die op dat moment beschikbaar is. Lees meer over de nieuwe energievergelijker.