Nieuwe modules voor meer zelfredzame inwoners

Onlangs zijn er twee nieuwe modules geïntroduceerd waarmee inwoners, zonder consulent, zelf aan de slag kunnen. Met de module Zorg Online hebben we vorig jaar in een aantal gemeenten een pilot gestart. Na deze succesvolle pilot is de module nu voor alle gemeenten beschikbaar. Daarnaast is nu ook de module Gemeentelijke regelingen Online te gebruiken.
Nieuwe modules voor meer zelfredzame inwoners

Zelf aan de slag

De VoorzieningenWijzer is in 2016 gestart om mensen in een persoonlijk gesprek door de complexe wereld van voorzieningen te helpen. Toch is er ook een groep die in eerste instantie geen persoonlijk gesprek wenst. Deze mensen willen zich eerst online oriënteren, of hebben al eens een gesprek gehad en willen het nu zelf proberen. Om ook deze mensen te helpen zijn er twee modules gemaakt waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Ook bij deze online modules vinden wij persoonlijke ondersteuning cruciaal: voor mensen die toch vastlopen is onze helpdesk beschikbaar via chat of telefoon. Mocht blijken dat er een persoonlijk gesprek nodig is, dan geven wij dit door aan de lokale uitvoeringspartij van De VoorzieningenWijzer. Zo worden zoveel mogelijk mensen écht geholpen.

 

Module Zorg Online

Om inwoners te helpen bij het zelf kiezen van een passende zorgverzekering, is er in 2020 een online module ontwikkeld: Zorg Online. In deze online module is het­zelfde complete aanbod zorgverzekeringen opgenomen als in De VoorzieningenWijzer, inclusief een eventuele gemeentepolis. Wel is de vragenstructuur vereenvoudigd om de module toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk inwoners.

 

Module Gemeentelijke regelingen Online

Na Zorg Online is dit jaar ook het thema Gemeentelijke regelingen in een consumentvriendelijke online module beschikbaar gemaakt. Hierin zitten dezelfde gemeentelijke regelingen en fondsen als in De VoorzieningenWijzer, maar dan met een eenvoudige vragenstructuur gericht op de inwoner zelf. Zo kunnen inwoners zelf zien voor welke gemeentelijke regelingen zij in aanmerking komen en hoe zij deze kunnen aanvragen.

 

Wil je meer weten, of wil je deze modules binnen jouw gemeente activeren? Neem contact met ons op.