<< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe energievergelijker geeft huishoudens overzicht

Het is voor veel huishoudens lastig om te bepalen of hun energiecontract nog bij hun situatie past. En of ze misschien moeten overstappen. De nieuwe energievergelijker van De VoorzieningenWijzer geeft inwoners en huurders overzicht. Hier vinden zij alle informatie over het type contracten, het prijsplafond en de overstapboete. Zo kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen over hun energiecontract.
Nieuwe energievergelijker geeft huishoudens overzicht

Tot afgelopen maart was het niet mogelijk om een energiecontract voor langere periode af te sluiten. Nu de energieprijzen dalen kunnen huishoudens bij veel energiemaatschappijen wel weer een contract voor één of zelfs drie jaar afsluiten. Met prijzen onder het prijsplafond.

Maar de prijzen zijn nog steeds hoger dan de tarieven voor stroom en gas vóór de oorlog in Oekraïne losbarstte. De situatie blijft onzeker. De energieprijzen kunnen nog verder dalen, maar ze kunnen ook weer gaan stijgen. Hierdoor is het voor huishoudens erg lastig om te bepalen of hun energiecontract nog wel bij hun situatie past. Of dat ze over moeten stappen.

Betrouwbare en volledige informatie

De energievergelijker van De VoorzieningenWijzer bundelt alle informatie die een huishouden nodig heeft om over te stappen. Daarnaast kijkt de vergelijker ook naar het energiecontract dat het beste bij de wensen van de inwoner of huurder past. Zo krijgen ze altijd de meest betrouwbare en complete informatie die op dat moment beschikbaar is. En kunnen ze een weloverwogen keuze maken.

Nieuwsgierig geworden?

Zorg dat je inwoners en huurders op tijd aan hun energiecontract denken. Wijs hen op de energievergelijker van De VoorzieningenWijzer. Benieuwd nara de nieuwe energievergelijker? Je vindt hem in de applicatie van De VoorzieningenWijzer of als online tool op je gemeentepagina op DatGeldtvoorMij.nl. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@devoorzieningenwijzer.nl of 038 - 455 40 64.