<< Terug naar nieuwsoverzicht

Hogere huurtoeslag in 2024

Vanaf 1 juli 2024 stijgen de huurprijzen, met maximaal 5,8%. Deze stijging kan ervoor zorgen dat sommige mensen moeilijker hun huur – en daardoor hun maandelijkse lasten – kunnen betalen. Daarom heeft het kabinet de huurtoeslag in 2024 verhoogd. Niet iedereen weet dat ze recht hebben op huurtoeslag of hoe ze deze moeten aanvragen. Gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisatie spelen hierin een belangrijke rol.
Hogere huurtoeslag in 2024

Verhoging en verruiming huurtoeslag

Het kabinet heeft afgelopen najaar ingestemd om de huurtoeslag in 2024 te verhogen met €34,67 per maand. Dit is goed nieuws, omdat hiermee de koopkracht van mensen met een lager inkomen behouden wordt. Daarnaast zijn in 2024 de huurgrenzen voor de toeslag verruimd tot een maximale huurprijs van € 879,66 per maand. Er komen dus extra huishoudens in aanmerking voor huurtoeslag.

Wijs huurders op Dat Geldt voor Mij

Niet alle huurders weten dat ze in aanmerking komen voor huurtoeslag. Daar moet verandering in komen. Wijs als gemeente of woningcorporatie inwoners op Dat Geldt voor Mij. Hier controleren huurders eenvoudig of ze huurtoeslag kunnen aanvragen. Ook checken ze hier welke andere toeslagen en regelingen voor hen gelden. Deze vragen ze direct aan.

Komen inwoners er zelf niet uit? Dan biedt De VoorzieningenWijzer ondersteuning via telefoon of chat. Daarnaast kunnen inwoners via DatGeldtvoorMij.nl gratis een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.  

Kom in actie

Kom samen met ons in actie om inwoners te vinden en te helpen. Dat kan op de volgende manieren:

1. Ga met inwoners in gesprek. De verhoging van de huurprijs is een mooie manier om het gesprek te starten en te wijzen op De VoorzieningenWijzer.

2. Verspreid ons kant-en-klare communicatiemateriaal onder je inwoners. Hierin roepen we hen op om een check te doen op regelingen.

3. Benader inwoners die al eerder in gesprek waren met een adviseur van De VoorzieningenWijzer opnieuw. Mogelijk kwamen ze eerder niet, maar nu wel in aanmerking voor toeslagen.

Benieuwd wat jouw organisatie kan doen? Neem contact op met je projectmanager.