<< Terug naar nieuwsoverzicht

Geldfit lanceert online potjes-check samen met De VoorzieningenWijzer

In de Week van het geld lanceren Geldfit en De VoorzieningenWijzer de online potjes-check. Via deze online tool op geldfit.nl ontdekken meer huishoudens voor welke landelijke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. Dat is nodig, want te veel huishoudens maken nu geen gebruik van de voorzieningen die er zijn.
Geldfit lanceert online potjes-check samen met De VoorzieningenWijzer

Online potjes-check

De potjes-check is gebaseerd op de al lopende aanpak van DeVoorzieningenWijzer. De online tool start met algemene vragen over de situatievan het huishouden. Op basis van deze gegevens weet het systeem welke regelingen en toeslagen mogelijk relevant zijn. Stap voor stap loopt de bezoeker door de tool en ontdekt voor welke voorzieningen hij/zij in aanmerking komt. Wie de online tool heeft ingevuld, ontvangt een persoonlijk overzicht.Hierin staat uitgelegd hoe diegene zelf de toeslagen en regelingen waarvoor hij/zij in aanmerking komt kan aanvragen. Op de achtergrond ondersteunt Geldfit met een bel- en chatteam.

Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen: “Nog te vaak maken mensen geen gebruik van regelingen en voorzieningen, terwijl ze er wel recht op hebben. Veel mensen schamen zich voorhun geldzorgen, maar er is ook veel onbekendheid en het aanvragen is soms ingewikkeld. Ik wil dat voorzieningen eenvoud zijn en toegankelijk voor iedereen. De potjes-check en de hulp die partijen bieden aan mensen die er zelf niet uitkomen, is daarin een belangrijke stap.”

De aanpak van De VoorzieningenWijzer

Tientallen gemeenten zetten De VoorzieningenWijzer in binnen hun armoedebeleid. Afgelopen jaren werden op die manier ruim 15.000 huishoudens geholpen. Gemiddeld leverde hen dat €600 op, oplopend tot zelfs duizenden euro’s per jaar.  

Martijn Boer, initiatiefnemer De VoorzieningenWijzer: “Wij hopen dat we met behulp van deze online check op geldfit.nl voor veel mensen de geldzorgen kunnen verlichten. Zo vergeet een kwart van de jongeren zorgtoeslag aan te vragen, terwijl zij daar wel voor in aanmerking komen. Hoe meer mensen de weg weten te vinden naar de online check, hoe meer er gebruik gemaakt wordt van de regelingen en voorzieningen die er zijn. Weten dat je gebruik maakt van wat er beschikbaar is, levert niet alleen geld op, maar zorgt ook voor mentale rust.”