<< Terug naar nieuwsoverzicht

Deelnemer Henk: 'Ik kreeg zorgtoeslag terug over vijf jaar'

Er zijn veel succesverhalen waarin deelnemers hulp krijgen van een consulent van De VoorzieningenWijzer. Een gemiddelde besparing van 500 euro per huishouden laat zien dat nog veel mensen toeslagen of regelingen laten liggen. Af en toe komen we wel een erg bijzonder verhaal tegen. Henk uit gemeente Emmen deelde het huis met zijn moeder en hij verleende haar mantelzorg. Per abuis had hij haar als toeslagenpartner aangemerkt. Daardoor kreeg hij al jaren geen zorgtoeslag. Een vergissing die hem na een gesprek met een consulent van De VoorzieningenWijzer een flink bedrag oplevert.
Deelnemer Henk: 'Ik kreeg zorgtoeslag terug over vijf jaar'

Henk Tukkers betrok in de zomer van 2021 zijn nieuwe huurwoning van woningcorporatie Domesta in gemeente Emmen. Tijdens het doorlezen van wat papierwerk van zijn woningcorporatie zag hij de optie om in gesprek te gaan met een consulent van De VoorzieningenWijzer. Henk: ‘Ik ben van een heleboel regelingen op de hoogte. Maar ik ging ervan uit dat iemand die zich hier dagelijks mee bezighoudt er meer vanaf weet dan ik. Ik kan er alleen maar wijzer van worden’.

Al snel vond er een gesprek plaats met de consulent. ‘Ik was zelf ook al bezig met het aanvragen van toeslagen. Maar omdat een consulent meer ervaring heeft, heb ik dit laten rusten tot het gesprek plaatsvond’, geeft Henk aan. Dat wachten loonde: tijdens het gesprek bleek dat hij recht had op een individuele inkomenstoeslag én dat hij in aanmerking kwam voor zorgtoeslag.

‘Ik ben zelf wel van een heleboel regelingen op de hoogte. Maar ik ging ervan uit dat iemand die zich hier dagelijks mee bezighoudt er meer vanaf weet dan ik. Ik kan er alleen maar wijzer van worden’.

‘De consulent vroeg waarom ik geen zorgtoeslag ontving. We kwamen erachter dat ik ooit mijn moeder per abuis als toeslagenpartner heb aangemerkt omdat we in één huis woonden. Daar heeft de consulent werk van gemaakt. Uiteindelijk krijg ik van de afgelopen vijf jaar mijn complete zorgtoeslag terug. Dat is een fors bedrag. Het is erg fijn dat de consulent en de Dienst Toeslagen goed hebben meegedacht.’

'Het is echt een geruststelling dat ik hulp krijg van iemand die hierin thuis is’.

Henk is niet alleen blij met de besparing, maar ook met het goede contact met de consulent. Er is na de afspraak nog vaker contact geweest voor het afhandelen van de zorgtoeslag. ‘Het is echt een geruststelling dat ik word geholpen door iemand die hierin thuis is, zodat ik geen fouten maak. Ik word van deskundig advies voorzien; dat vind ik belangrijk. Ik kan iedereen aanraden, als je de mogelijkheid hebt, om van deze diensten gebruik te maken. Terwijl ik van veel regelingen op de hoogte ben, heeft het me toch veel gebracht’.

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op.