<< Terug naar nieuwsoverzicht

De voorzieningenWijzer lanceert nieuwe online Toeslagencheck

Deze maand lanceerde De VoorzieningenWijzer de Toeslagencheck. Met deze online tool weten huishoudens voor welke landelijke toeslagen ze in aanmerking kunnen komen. Dat is nodig, want veel mensen weten niet dat ze recht hebben op toeslagen. Gemeenten en woningcorporaties wijzen inwoners nu gemakkelijk op de Toeslagencheck via www.datgeldtvoormij.nl.
De voorzieningenWijzer lanceert nieuwe online Toeslagencheck

1 op de 10 mensen die recht hebben op toeslagen, vragen deze niet aan. Dat is zonde, want zo laten ze geld liggen. Vaak weten inwoners niet dat ze recht hebben op toeslagen. Of zijn ze bang dat ze het onterecht krijgen en dat ze de toeslagen weer terug moeten betalen. Via de online Toeslagencheck checken inwoners op een betrouwbare en makkelijke manier waar zij voor in aanmerking komen. Dat geeft rust.

“Via de online Toeslagencheck kunnen inwoners direct zelf landelijke toeslagen aanvragen”, vertelt Martijn Boer, initiatiefnemer De VoorzieningenWijzer. “Komen ze er zelf niet uit? Dan kunnen ze bellen of chatten met De VoorzieningenWijzer of een adviesgesprek met een consulent inplannen.”

“Gemiddeld bleek dat 12% van de deelnemers die we in 2022 spraken geen toeslag had aangevraagd, terwijl ze daar wel recht op hadden”, vervolgt Martijn. “Door deze toeslagen wel aan te vragen ontvingen ze gemiddeld €3.303 per jaar. Weten dat je gebruikmaakt van de toeslagen die er zijn levert niet alleen geld op, maar zorgt ook voor mentale rust.”

Online Toeslagencheck

De Toeslagencheck begint met een aantal algemene vragen over de (financiële) situatie van het huishouden. Op basis van deze gegevens weet het systeem welke toeslagen relevant zijn voor de inwoner. Stap voor stap doorloopt de bezoeker de tool en ontdekt diegene voor welke toeslagen hij/zij in aanmerking komt. Deze toeslagen staan aan het einde van de check in een persoonlijk overzicht. Hierin staat ook uitgelegd hoe je zelf de toeslagen waarvoor je in aanmerking komt kunt aanvragen.

Dat Geldt voor Mij

Help je inwoners ontdekken voor welke toeslagen zij in aanmerking komen. Ga naar www.devoorzieningenwijzer.nl/contact en ontdek wat jij kan doen.