Nieuws

De VoorzieningenWijzer biedt een substantiële bijdrage aan het bestrijden en voorkomen van armoede en schuldenproblematiek. Wilt u meer weten over onze persoonlijke aanpak in combinatie met onze unieke applicatie? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak of een offerte op maat.

Ouder echtpaar op de bank in hun huiskamer met hun hond naast hun.

Actueel

 • Besparen op vaste lasten met De VoorzieningenWijzer

  - Interview met een huurder

  Een groot deel van ons inkomen gaat op aan vaste lasten: huur, verzekeringen en energie. Op sommige dingen valt geld te besparen, waardoor u aan het eind van de streep meer geld overhoudt. Om huurders te helpen met besparen, bood Centrada 100 gesprekken aan met een bespaarexpert van De VoorzieningenWijzer. Meneer Scholte (70) maakte gebruik van de gratis afspraak en kwam erachter dat hij jaarlijks een behoorlijk bedrag kan besparen.

  Meer op: Besparen op vaste lasten met De VoorzieningenWijzer

 • De VoorzieningenWijzer ruimt struikelblokken op voor mensen met een laag inkomen

  - Aanval op armoede en problematische schulden

  De VoorzieningenWijzer laat zien op welke kosten je kunt besparen en op welke voorzieningen je recht hebt. De aanpak bestaat uit een kennissysteem in combinatie met een persoonlijk bezoek en begeleiding. Inmiddels zetten veel gemeenten de VoorzieningenWijzer in om te voorkomen dat inwoners (verder) in schulden verzanden. Dat geeft handige inzichten. Zo blijkt uit pilots in meerdere gemeenten dat inwoners de weg naar gemeentelijke voorzieningen moeilijk vinden. Initiatiefnemer Martijn Boer vertelt over de meerwaarde van de aanpak.

  Meer op: Platform31, kennis van stad en regio

 • Minder Drentse huurders lopen risico op betaalproblemen

  - Het besteedbaar inkomen van Drenten met een sociale huurwoning is de afgelopen vier jaar gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Drentse woningcorporaties.

  Een groot deel van de winst is behaald door de inzet van De VoorzieningenWijzer. Die adviseert mensen over alle mogelijke besparingen en kijkt of er winst te behalen valt bij een overstap naar een andere andere zorgverzekeraar of energieleverancier.

  Meer op: Minder Drentse huurders lopen risico op betaalproblemen

 • VoorzieningenWijzer Assen wordt breder ingezet

  - Iedere maand (meer) geld overhouden. Geld voor leuke dingen. Wie wil dat nu niet? Mijn Buurt Assen maakt zich hier sterk voor.

  Meer op: VoorzieningenWijzer Assen wordt breder ingezet

 • Woningcorporatie Centrada helpt huurders besparen op vaste lasten

  - Centrada start in september een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen door optimaal gebruik te maken van toeslagen en kritisch te kijken naar bijvoorbeeld de zorgverzekering en het energiecontract. Centrada biedt dit najaar 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke expert van De VoorzieningenWijzer.

  Meer op: https://www.creditexpo.nl/woningcorporatie-centrada-helpt-huurders-besparen-op-vaste-lasten/

 • Proef VoorzieningenWijzer Borger-Odoorn geslaagd

  - De proef met de Voorzieningenwijzer in Borger-Odoorn moet een structureel vervolg krijgen. Dat vinden de gemeente en woningcorporaties Woonservice en Lefier. Zij lieten in 2017 een pilot uitvoeren met De VoorzieningenWijzer, die inwoners helpt om financiële regelingen beter te benutten. De aanpak bleek succesvol: het leverde huishoudens een gemiddeld voordeel van € 620,- op.

  Meer op: https://rtveen.nl/2018/06/12/proef-voorzieningenwijzer-borger-odoorn-geslaagd/