H.M. Koningin Máxima in gesprek over kracht van De VoorzieningenWijzer

Het werkbezoek van H.M. Koningin Máxima en staatssecretaris Van 't Wout aan Alphen aan de Rijn stond woensdag 30 september in het teken van De VoorzieningenWijzer. Samen gingen zij online in gesprek met de deelnemers van onze aanpak, de consulenten en de opdrachtgevers. Initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer, Martijn Boer, had de eer dat gesprek te leiden.

H.M. Koningin Máxima in gesprek over kracht van De VoorzieningenWijzer

Steeds vaker wordt vanuit de overheid, maar ook vanuit andere organisaties campagne gevoerd om mensen met schulden preventief te helpen en in te springen als het echt nodig is. We zijn blij met die ontwikkeling omdat we weten dat de doelgroep financieel maar ook emotioneel baat heeft bij een gerichte aanpak.

Tijdens het gesprek met H.M. Koningin Máxima en de staatssecretaris konden we dieper ingaan op de voordelen die onze aanpak meebrengt door samen te werken met regionale hulpverleners maar ook wat deze aanpak gemiddeld oplevert voor een gezin met (te) weinig inkomsten. We waren onder de indruk van de betrokkenheid die Koningin Máxima toonde, waaruit blijkt dat dit thema ook landelijk de aandacht krijgt die het verdient. Zij is dan ook een echte ambassadeur op het gebied van schuldpreventie die vanaf nu ook De VoorzieningenWijzer op haar vizier heeft.

Staatssecretaris Van 't Wout

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Van ’t Wout zei zelf na de kennismaking met De VoorzieningenWijzer: “Wat we graag willen is dat alle gemeenten dit instrument gaan gebruiken. Als we bewezen aanpakken opschalen, hoeven niet alle gemeenten het wiel zelf uit te vinden.”

Dit werkbezoek is tot stand gekomen dankzij SchuldenlabNL. Sinds juni is De VoorzieningenWijzer door hen opgenomen als een lokaal beproefd en effectief instrument voor schuldpreventie door te zorgen dat mensen daadwerkelijk een beroep doen op voorzieningen waar ze recht op hebben.