<< Terug naar nieuwsoverzicht

Toeslagen 2024: dit verandert er

In 2024 verandert er het een en ander rondom toeslagen. Zo gaan de meeste toeslagen omhoog en verruimen de inkomensgrenzen, maar verdwijnt de eenmalige verhoging van de zorgtoeslag uit 2023. Wat betekenen deze veranderingen voor jouw inwoners en huurders? En hoe help je hen ontdekken welke toeslagen voor hen gelden?
Toeslagen 2024: dit verandert er

In 2024 stijgt de hoogte van de huurtoeslag, de kinderopvangtoeslag en het kindgebondenbudget. De hoogte van de zorgtoeslag gaat ook omhoog, maar de eenmalige verhoging van de zorgtoeslag uit 2023 verdwijnt in 2024. Dat betekent voor inwoners dat de hoogte van de zorgtoeslag per saldo daalt. Dit scheelt inwoners zo’n €300 per jaar.

Nieuwe doelgroep door verruiming inkomensgrenzen

Het goede nieuws is dat er in 2024 meer huishoudens in aanmerking komen voor toeslagen. De verruiming van de inkomensgrens zorgt ervoor dat nieuwe huishoudens recht hebben op toeslagen. Gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties spelen een belangrijke rol om deze nieuwe huishoudens te wijzen op hun recht op toeslagen. De Toeslagencheck van De VoorzieningenWijzer helpt hen hierbij.

Online of persoonlijke check op toeslagen

Via de Toeslagencheck van De VoorzieningenWijzer zien inwoners en huurders direct voor welke toeslagen ze in aanmerking komen. Komen ze er zelf niet uit? Dan biedt De VoorzieningenWijzer ondersteuning via de telefoon of chat. Inwoners die liever persoonlijk advies krijgen, kunnen gratis een gesprek met een consulent aanvragen. Deze kijkt samen met iemand aan de keukentafel op welke toeslagen de inwoner recht heeft en vraagt deze direct aan.

Kom in actie

Kom samen met ons in actie om inwoners te vinden en te helpen. Benieuwd hoe je jouw inwoners kan wijzen op de verruiming van de inkomensgrenzen in 2024? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op via www.devoorzieningenwijzer.nl/contact.