geinterviewde man zittend op de bank.

Nieuwsartikel

Besparen op vaste lasten met De VoorzieningenWijzer

Interview met een huurder

Een groot deel van ons inkomen gaat op aan vaste lasten: huur, verzekeringen en energie. Op sommige dingen valt geld te besparen, waardoor u aan het eind van de streep meer geld overhoudt. Om huurders te helpen met besparen, bood Centrada 100 gesprekken aan met een bespaarexpert van De VoorzieningenWijzer. Meneer Scholte (70) maakte gebruik van de gratis afspraak en kwam erachter dat hij jaarlijks een behoorlijk bedrag kan besparen.

“Ik dacht dat ik alles wel voor elkaar had”, vertelt meneer Scholte. “Daarom had ik in eerste instantie ook niets gedaan met de brief van Centrada. Vervolgens belde Jolanda, de consulent van De VoorzieningenWijzer, met de vraag of ze langs mocht komen voor een afspraak. Baat het niet, dan schaadt het ook niet dacht ik toen nog. Ik had echt nooit gedacht dat ik jaarlijks zoveel geld kon besparen.”

Ik had echt nooit gedacht dat ik jaarlijks zoveel geld kon besparen.

— Meneer Scholte (70)

De grootste ‘winst’ zit hem voor meneer Scholte in het aanvragen van huurtoeslag. Zijn inkomen is vorig jaar is gedaald en daarom heeft hij recht op huurtoeslag en meer zorgtoeslag. Eind dit jaar helpt Jolanda hem ook met het kiezen van een goedkopere zorgverzekering en de overstap naar een andere energiemaatschappij. “Het is fijn dat Centrada dit aanbiedt”, vertelt meneer Scholte enthousiast. “Zelf vond ik het best ingewikkeld om te berekenen waar ik recht op heb en waar ik op kan besparen. De VoorzieningenWijzer heeft mij hierbij echt goed geholpen. En met resultaat: De besparing is boven verwachting.”

Beschrijving van de aanvraag via de Voorzieningenwijzer

Met de Voorzieningenwijzer zijn toeslagen en regelingen aan te vragen, is het mogelijk om over te stappen voor de zorgverzekering en het energiecontract. Waardoor er gemiddeld €514 per jaar bespaart wordt.

Afbeelding van een consulent van de VoorzieningenWijzer aan de eettafel met een man en een vrouw voor het doornemen van finaciele papieren.

De VoorzieningenWijzer ook in uw regio inzetten?

Samenwerkende partners in 30 regio’s gingen u al voor. Ook iets voor uw organisatie? We organiseren graag een pilotproject met een beperkte groep deelnemers.

Afspraak maken

Vragen?